Jesper Frost Rasmussen

Borgmester i Esbjerg Kommune

Om Jesper

31. december 2020

   

Jeg er en mand på 45 år, som bor i Vester Nebel med mine to drenge Kristian og Marcus, som går på henholdsvis HTX på Rybners i Esbjerg og 8. kl på Bryndum Skole Aura. Jeg har desuden en bonusdatter - Sarah på 28 år. Jeg danner par med Gitte Kirkegaard, som er ejer og direktør for familievirksomheden Logitrans ved Ribe, og som er bosiddende i Ribe med sine to børn Freja og Viktor, som går i henholdsvis 3.G og 1. G på Ribe Katedralskole.

Jeg har været borgmester i Esbjerg Kommune siden 1. januar 2018, og har i samme periode været medlem af en række bestyrelser.  

Inden jeg den 1. januar 2018 tiltrådte som borgmester i Esbjerg Kommune, var jeg fritidspolitiker. I mit civile job var jeg direktør for DIN Forsyning A/S, og har stået i spidsen for fusion der er gennemført mellem forsyningsselskaberne i Varde og Esbjerg. Det var en stor opgave at smelte to virksomheder sammen til en, men det er lykkedes, og selskabet er foran planen om, at levere en årlig gevinst på 17 mio. kr.

Forud herfor var jeg direktør i Esbjerg Forsyning A/S og stod der i spidsen for den omstilling fra forvaltning til forretning, som virksomheden var igennem.

Inden jeg kom til Esbjerg Forsyning har jeg været ved Danfoss, ved LEGO og ved Bosch/Holger Christiansen i Esbjerg samlet 10-12 år i forskellige projektleder og lederstillinger. Det har givet mig en masse gode erfaringer, som jeg drager stor nytte af i mit daglige virke.

Politisk har jeg været medlem af Esbjerg Byråd siden valget i november 2009. Jeg var næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget og i Socialudvalget og var medlem af Børn- og Familieudvalget i den første periode. Siden 1. januar 2014 har jeg været 1. viceborgmester, medlem af økonomiudvalget og næstformand for Børn- og Familieudvalget.

Privat løber jeg et par gange om ugen, og deltager gerne ved Esbjerg Stafetten i august måned. Desuden har jeg gennemført Vestkystløbet og Lillebælt Halvmarathon et par gange.. Ellers er jeg kraftig involveret i mine drenges sportsaktiviteter. Vi er også faste tilskuere på Blue Water Arena, hvor vi følger EfB i tykt og tyndt - også efter nedrykningen fra superligaen... Eliteholdene i håndbold og ishockey bliver også fulgt flittigt.

Inden jeg gik ind i politik var jeg kraftigt involveret i det frivillige foreningsliv, og var i mange år formand for Vester Nebel IF. Jeg var "foregangsmand" da Vester Nebel Varmeværk i 2004/2005 blev ombygget til Vester Nebel Multihus, som er et Kultur- og Fritidshus som hele landsbyen benytter. Jeg er stadig aktiv i festudvalget, som arrangerer den årlige byfest i Vester Nebel.