Jesper Frost Rasmussen

Borgmester i Esbjerg Kommune

Om Jesper

12. september 2021

   

Jeg er en mand på 46 år, som bor i Vester Nebel med mine to drenge - Kristian som går i 3. G på HTX på Rybners og Marcus, som går i 9. kl på Bryndum Skole Aura. Jeg har desuden en bonusdatter - Sarah på 29 år  som bor i Esbjerg med sin kæreste og deres lille datter, og som arbejder ved SKAT i Ribe. 

Jeg danner par med Gitte Kirkegaard, som er ejer og direktør for familievirksomheden Logitrans ved Ribe, og som er bosiddende i Ribe med sine to børn - Freja som er i Sydamerika i sit sabatår og Viktor, som er går i 2. G på Ribe Katedralskole.

Jeg har været borgmester i Esbjerg Kommune siden 1. januar 2018, og har i samme periode været medlem af en række bestyrelser.  

Inden jeg den 1. januar 2018 tiltrådte som borgmester i Esbjerg Kommune, var jeg fritidspolitiker. I mit civile job var jeg direktør for DIN Forsyning A/S, og har stået i spidsen for fusion der er gennemført mellem forsyningsselskaberne i Varde og Esbjerg. Det var en stor opgave at smelte to virksomheder sammen til en, men det er lykkedes, og selskabet er foran planen om, at levere en årlig gevinst på 17 mio. kr.

Forud herfor var jeg direktør i Esbjerg Forsyning A/S og stod der i spidsen for den omstilling fra forvaltning til forretning, som virksomheden var igennem.

Inden jeg kom til Esbjerg Forsyning har jeg været ved Danfoss, ved LEGO og ved Bosch/Holger Christiansen i Esbjerg samlet 10-12 år i forskellige projektleder og lederstillinger. Det har givet mig en masse gode erfaringer, som jeg drager stor nytte af i mit daglige virke.

Politisk har jeg været medlem af Esbjerg Byråd siden valget i november 2009. Jeg var næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget og i Socialudvalget og var medlem af Børn- og Familieudvalget i den første periode. Fra 2014 -2018  var jeg 1. viceborgmester, medlem af økonomiudvalget og næstformand for Børn- og Familieudvalget, og i denne periode har jeg så haft det privilegie at være borgmester og være formand for økonomiudvalget. 

Privat løber jeg et par gange om ugen, og nyder at motionere i naturen. Jeg gennemført Vestkystløbet og Lillebælt Halvmarathon et par gange. Ellers er jeg kraftig involveret i mine drenges sportsaktiviteter, som i øjeblikket primært er fodbold. Vi er også faste tilskuere på Blue Water Arena, hvor vi følger EfB i tykt og tyndt - også efter nedrykningen fra superligaen og i en svær tid i 1. division... Eliteholdene i håndbold og ishockey bliver også fulgt flittigt.

Inden jeg gik ind i politik var jeg kraftigt involveret i det frivillige foreningsliv, og var i mange år formand for Vester Nebel IF. Jeg var "foregangsmand" da Vester Nebel Varmeværk i 2004/2005 blev ombygget til Vester Nebel Multihus, som er et Kultur- og Fritidshus som hele landsbyen benytter. Jeg er stadig aktiv i festudvalget, som arrangerer den årlige byfest i Vester Nebel.